Homeopátia - Nincs benne semmi

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Levél az EP képviselőknek (2011/02/02)

Információ egészségügyi, fogyasztóvédelmi kérdésben

Tisztelt Képviselő Asszony/Úr!

A napokban Willem Betz, a Szkeptikus Szervezetek Európai Tanácsa (ECSO) alternatív medicina szakértője, a Brüsszeli Szabadegyetem (VUB) emeritus professzora, az Általános Orvosi Tanszék korábbi igazgatója felhívással fordult az Európai parlamenti képviselőkhöz fogyasztóvédelmi kérdésben a homeopátiás szerek kivételes kezelését kritizálva és kérve a releváns EU Direktívák felülvizsgálatát.

Európa fogyasztóvédelmi aktivistái és szkeptikus szervezetei csatlakoztak a kezdeményezéshez. A “10:23 Homeopátia – Nincs benne semmi” nevű kampány keretében a világ 25 országának 60 városában hívják fel a figyelmet az aktivisták erre a problémára ezen a szombaton és vasárnap. Február 5-én a place de Luxembourg-on az Európai Parlament épülete előtt demonstrálnak ugyanabban az időben mint Budapesten az Országos Gyógyszerészeti Intézet előtt.

Kampányoldal: http://1023.hu
Demonstráció Brüsszelben: http://1023.hu/sajtokoezlemenyek/26-invitation-to-the-press
Demonstrációk Magyarországon: http://1023.hu/sajtokoezlemenyek/23-sajtomeghivo-1023-esemeny
Email: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Kérjük, hogy tekintse át Willem Betz professzor felhívását, amelyet magyar nyelven mellékelünk! További háttéranyagot a kampány weboldalán találhat, de bármikor állunk rendelkezésére írásban vagy személyesen is.

Üdvözlettel!

Hraskó Gábor
Elnök – Szkeptikus Társaság Közhasznú Egyesület

 
Homeopátia